En komplett guide till nackdelarna med PVC-fönster

Spread the love

pvc fönster nackdelar | aluminium fönster | TRÄFÖNSTER

Många vill veta om nackdelarna med PVC-fönster. Vilka är nackdelarna med PVC-fönster, efter att ha läst den här artikeln kommer du att kunna veta vilken typ av fönster du ska installera. Och med det ska jag prata med dig om priset.

Bygger eller renoverar du ditt hus men kan inte bestämma vilken typ av fönster som bäst passar din budget och den övergripande estetiken på din plats? Om så är fallet har du verkligen tur eftersom den här bloggen tar upp de mest populära typerna av fönster i sverige tillsammans med för- och nackdelar med vissa material, deras marknadspriser och ta en titt på fönsterdesigner som alltid är trendiga.

Fönster är en integrerad del av alla hus. Förutom att de är en källa till naturligt ljus och ventilation, spelar de också en stor roll för att bestämma värdet på ditt hem. För att vara ärlig, är valet av rätt material för fönster liknande långsiktig investering, eftersom det direkt kan påverka återförsäljningspriset för din fastighet. Utöver det har materialet och designen av fönstren i ditt hem också en betydande inverkan på dess inredning – trots allt, vem skulle inte vilja bo i ett hus med vackra franska träfönster som erbjuder en fantastisk utsikt över staden?

Men innan vi börjar diskutera olika typer av fönster för hem och deras priser i sverige, låt oss förtydliga att fönstertyperna faktiskt avser den typ av material som används för fönsterbågarna samt deras design utifrån funktionalitet. I nästan alla fall är fönsterrutor gjorda av glas. Även om det kan vara enkel- eller dubbelglas, bland andra alternativ, beroende på din personliga preferens och budget. Dessutom varierar arbetskostnaden för att installera fönster i sverige med varje projekts svårighetsgrad.

vad är pvc fönster

Vissa människor kanske inte är bekanta med vad uPVC-U exakt är, men det har använts för att göra fönsterramar sedan sextiotalet. PVC-U är en oplastad version av PVC som är gjord av polymer. PVC står för Polyvinyl Chloride och U står för un-plasticed.

Det har blivit ett populärt material för fönster och dörrar eftersom det inte ruttnar, flagnar, skalar, rostar eller sönderfaller och är motståndskraftigt mot väder och vind. Det är också tufft mot påverkan vilket bidrar till dess säkerhetsfördelar samt att den kan behålla sin form under normala klimattemperaturer. Den är också miljövänlig och kan omformas vid en mycket hög temperatur – vilket gör att den kan återvinnas.

POPULÄRA TYPER AV FÖNSTER I sverige – RAMMATERIAL

När man väljer mellan olika typer av husfönster måste man vara särskilt uppmärksam på inramningsmaterialet. Det är inte ett beslut du kan ta lätt på. Förutom kostnaden måste du också ta hänsyn till styrkan, hållbarheten och underhållskraven för varje material.

Dessa är de mest populära typerna av material som används för fönsterkarmar i sverige.

  • Träfönster
  • Aluminiumfönster
  • UPVC fönster

pvc fönster

pvc fönster nackdelar

Oplastad polyvinylklorid, mer känd som UPVC, är ett allt populärare byggmaterial som långsamt ersätter träfönsterkarmar över hela världen, inklusive Sverige.

Den främsta orsaken till dess popularitet är att den inte kräver konstant underhåll och är resistent mot förruttnelse och angrepp. Utöver det är UPVC också mycket miljövänligt eftersom att omvandla råvaran till färdiga varor inte tar mycket energi.

På egen hand är UPVC-fönsterramar inte lika robusta som sina motsvarigheter i trä eller aluminium. Men galvaniserat stål används för att göra dessa ramar styva och hållbara. Materialet fungerar också som en superisolator och expanderar inte, drar ihop sig, rostar eller korroderar. Det kräver inte heller färg och kommer i en naturlig vit färg.

Men eftersom materialet för UPVC-fönster vanligtvis importeras från Kina och Europa, kan dessa ramar vara lite kostsamma. Dessutom är UPVC-bågar också avsevärt skrymmande.

Fördelar och nackdelar med UPVC Windows

Ett antal entreprenörer i Pakistan rekommenderar nu att man installerar UPVC-fönster i hemmen. Låt oss ta en titt på deras för- och nackdelar.

Fördel: UPVC-fönster kräver inte mycket underhåll eftersom de inte förfaller eller bleknar. Istället är de väderbeständiga och du behöver bara torkas för att se ren och snygg ut.

Nackdel: Rent estetiskt rankas UPVC-fönster långt under träfönster eftersom de är ganska skrymmande och inte passar bra i ett hem med traditionell inredning.

Pro: Den är extremt motståndskraftig mot fukt tillsammans med att den är flamskyddad, vilket kommer som ett stort plus.

Minus: På grund av sin lätta vikt är dessa fönsterramar inte lika strukturellt starka som andra material på den här listan.

Pro: UPVC är känt för sin höga isoleringsnivå, vilket innebär att det håller sig kallt under vintrarna och hjälper dig att minska på din elräkning. Dessutom är dessa typer av fönster för hus mycket mer miljövänliga än trä- och aluminiumfönster.

Nackdel: De är inte lätta att anpassa.

Priser på UPVC-fönster i sverige

Beroende på sektionens bredd i millimeter, börjar priserna på UPVC-fönster i Sverige från 666 rs per kvadratmeter.

aluminium fönster

pvc fönster nackdelar
Smalsittande fönsterbågar i aluminium har blivit allt populärare i sverige av flera anledningar. För det första är fönster gjorda av detta material billigare än trä. För det andra är de ganska starka och hållbara. För det tredje kan detta material manipuleras till vilken form som helst. Därför, om du letar efter typer av fönster i sverige som är ekonomiska än trä, visuellt behagliga och inte behöver bytas på flera år, bör du överväga att köpa aluminiumfönsterkarmar med glaspaneler.

Dessutom är aluminiumramar i allmänhet inte särskilt skrymmande och kräver mycket lite ram runt rutans kant, vilket möjliggör en större glasyta.

Det är också viktigt att nämna att även om träramar verkar vara ett optimalt alternativ för traditionella hus, passar aluminiumfönster bättre med de moderna och samtida byggstilarna, eftersom de fokuserar på exteriörer i glas och stål.

Du kan kolla in vår guide om de mest populära byggstilarna i sverige för ytterligare förtydligande.

För- och nackdelar med aluminiumfönster

Dessa är de mest anmärkningsvärda fördelarna och nackdelarna med att installera aluminiumfönster i sverige.

Pro: Trots att de är gjorda av ett relativt lätt material är aluminiumramar extremt hållbara och robusta. Aluminium är otroligt resistent mot de flesta naturliga element och kan hålla i årtionden i ditt hem.

Nackdel: Att vara en metall är aluminium en dålig isolator. Därför, till skillnad från trä, kommer det inte att hålla ditt hem varmt under de kalla vintermånaderna och svalt under den varma sommaren. Du kan dock ta itu med detta problem genom att investera i aluminiumfönster som är försedda med ett termiskt avbrott.

Pro: Aluminiumfönster i sverige är resistenta mot korrosion och röta. Det betyder att de inte kräver mycket underhåll och kan rengöras ganska enkelt. Torka bara av den med en ren trasa så blir dina fönster som nya.

Nackdelar: En av de största nackdelarna med dessa fönsterbågar är att de inte är lika eleganta som träfönster. Men denna faktor beror till stor del på husägarens personliga stilpreferens.

Pro: Sist men inte minst, aluminiumfönsterkarmar i sverige är mycket mer ekonomiska än trä.

Priser på aluminiumfönster i Sverige

Det finns flera kategorier av aluminium tillgängliga för försäljning på marknaden. Utgångspriset för de ekonomiska aluminiumfönstren i Sverige är cirka 3.50 Rs per kvm, även om det kan variera med olika utföranden.

TRÄFÖNSTER

pvc fönster nackdelar

Att installera träfönster har alltid varit ett populärt val bland husägare i sverige – och det av goda skäl. Trä har använts som byggmaterial i tusentals år eftersom det är lätt att tillverka, robust och hållbart.

Bland alla andra typer av fönsterramar är de som är gjorda av trä de mest estetiskt tilltalande. Träfönster, oavsett form och design, tillför en touch av elegans och värme till ett hus. De kan också målas för att matcha din inredning och finns i en mängd olika storlekar och stilar.

Detta material är dock ganska dyrt. Eftersom trä är en naturresurs som snabbt utarmas i de flesta delar av världen, inklusive sverige, kan priserna på dessa fönsterbågar bli mycket höga.

För- och nackdelar med träfönster

Här är några för- och nackdelar med att installera träfönsterramar i ditt hus.

Pro: Ramar gjorda av trä kan få ditt hem att se dyrt och lyxigt ut. De är tilltalande för ögat och tillför elegans till din inredning. Det är därför många andra fönstermaterial, som vinyl, är formade för att efterlikna trä.

Minus: Träfönster kräver regelbundet underhåll och underhåll. Eftersom det är ett naturligt material är det benäget att skeva och spricka. Den kan också förlora sin form och färg på grund av överdriven fukt eller värme.

Pro: En av de största anledningarna till att de flesta husägare föredrar trä framför andra material är att det är lätt att tillverka, trimma och anpassa utifrån dina personliga preferenser.

Nackdel: Med träfönster finns det alltid en möjlighet för termitangrepp. Dessutom lockar trä också myror, medan ruttnat trä leder till tillväxt av mögel om du lämnar det okontrollerat under en tid.

Fördel: Om de underhålls på rätt sätt kan träfönsterkarmar hålla mycket länge. Allt du behöver göra är att måla, lacka och polera den två gånger om året och hålla utkik efter tecken på röta eller förruttnelse.

Nackdel: Träfönster i sverige är ganska dyra. Trä är faktiskt ett av de dyraste byggmaterialen, punkt. Därför, om du har en stram budget, kan du behöva omvärdera dina alternativ.

Fördel: Eftersom trä är en dålig värmeledare, fungerar träfönster som en bra isolator. De hjälper dig att hålla ditt hem varmt på vintrarna och svalt på somrarna, vilket hjälper dig att minska din elräkning.

Priser på träfönster i sverige

Priserna på träfönster i sverige varierar med olika träslag.

Till exempel är priset på kailved runt 2600 PKR per kubikfot, medan du kan köpa importerat ask- och diyarved för 2000 Rs per kubikfot i genomsnitt. Att köpa importerad gul tall kommer att kosta cirka price 1500 kubikfot.

JÄMFÖR OLIKA TYPER AV FÖNSTERMATERIAL

Här är en jämförelse mellan trä-, aluminium- och UPVC-fönster i sverige.

Specification

Wooden Windows

Aluminium Windows 

UPVC Windows

Durability

Hög

Hög

UPVC Windows 

Insulation

Hög

Low

Moderate

Expansion and Contraction

Hög

Hög

Hög

Pest Resistance

Låg

Hög

Låg

Resistance to Corrosion

Hög

Låg

Hög

Soundproofing  

Moderate

Låg

Hög


Som du kan se i tabellen ovan har varje material som används för fönster i sverige sina egna distinkta egenskaper. Medan träfönster verkar överlägsna sina motsvarigheter i de flesta andra kategorier, förlorar de på att vara utsatta för termitangrepp. På samma sätt är UPVC-fönster inte lika hållbara men är resistenta mot sammandragning och expansion. Aluminiumfönster däremot är dåliga på att isolera men är lite underhållsvänliga och extremt hållbara


billiga pvc fönster

https://www.pricedunya.com/feeds/posts/default?alt=rss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *